GRONG
Anything but boring!

Deze coronatijd vraagt veel van onze energie, geduld en creativiteit. Heb je Netflix al uit, alle recepten uit de Allerhande geprobeerd en heb je zin in nieuwe activiteiten? Op GRONG helpen we je een handje met tips voor de leukste gratis dingen om te doen in deze oersaaie periode.

Zoeken, zoeken, zoeken . . .  gevonden.
De leukste dingen om te doen in een verder oersaaie coronatijd. Net op tijd, vlak voordat je je zo’n beetje dood verveelde.

Waarom? Omdat het kan! Omdat je er zin in had!

Voor wie

Jongeren uit Groningen (en volwassenen die jong zijn van geest), die even bijna niks mogen.

Wat ongeveer en hoe precies

GRONG biedt een zeer gevarieerd aanbod aan activiteiten. Geen zin om de deur uit te gaan? Geen probleem. Vanuit huis kun je bijvoorbeeld leren kickboxen, salsadansen alsof je op het strand van een tropisch eiland staat óf je kunt je voor even een echte Rembrandt voelen tijdens een heuse portret-teken-cursus. Zin in een frisse neus? Wandel-en fietsroutes genoeg!

Jongeren in de politiek

Op dit moment onderzoeken we hoe we verder willen met het betrekken en inzetten van jongeren in de politiek.

Doe jij mee aan dit onderzoek?
Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. Jouw antwoorden worden alleen voor dit onderzoek gebruikt en anoniem verwerkt. Dat betekent dat een ander er niet achter kan komen welk antwoord jij gegeven hebt.

Leuk detail: onder de deelnemers verloten wij 3 cadeaubonnen van warenhuis.groningen.nl ter waarde van €25,-.

Info voor aanbieders

Corona treft ons allemaal. Ook jongeren ervaren door de coronamaatregelen mentale gezondheidsproblemen zoals eenzaamheid, somberheid en angst. Sinds december 2020 biedt de gemeente Groningen jongeren en jongvolwassenen (12-27 jaar) het platform GRONG.nl vol online activiteiten om een leuke -coronaproof- invulling te geven aan hun vrije tijd.

Voor GRONG.nl zoeken wij nieuwe activiteiten waaraan jongeren en jongvolwassenen kunnen deelnemen op het gebied van sport en bewegen, spel, hobby en kunst en cultuur.

Iedereen; organisaties, ondernemers, jongeren, ouderen en jongvolwassenen mogen activiteiten organiseren voor GRONG.nl om enerzijds iets te betekenen voor deze grote doelgroep of anderzijds in beeld te blijven tijdens deze moeilijke tijd.

Subsidie

De Gemeente Groningen geeft subsidies voor (een deel van de) gemaakte kosten bij het organiseren van activiteiten t.b.v. het platform GRONG.nl. 

Subsidies tot €5.000,- worden meteen vastgesteld. Subsidies boven de €5.000,- moeten binnen 13 weken worden verantwoord door middel van een inhoudelijk en financieel verslag.

Deze subsidieaanvraag wordt snel behandeld, mits aan de voorwaarden wordt voldaan. Hoe u aan deze voorwaarden voldoet? Klik op subsidie aanvragen!

GRONG is mede mogelijk gemaakt door: